تبلیغات



کشت خربزه در تالاب هامون

با خشک شدن تالاب هامون و مرگ میلیون ها ماهی و جاندار آبزی، حالا تعدادی از صیادانی که زمانی نه چندان دور از تالاب ماهی صید می کردند با شخم زدن بخش هایی از تالاب در حال کشت خربزه خارج از فصل در آن هستند.

رضا نجفی، رییس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه بخش هایی از تالاب هامون خشک شده است، اظهار کرد: تعدادی از صیادان و عشایر شمال استان با عقب نشینی آب در قسمت های مختلف تالاب هامون که هنوز مرطوب است، در حال کشت خربزه خارج از فصل هستند.

وی افزود: بهره برداران تالاب هامون سالانه در حدود 500 تا 1200 هکتار از اراضی هامون در شهرستان های  نیمروز و هیرمند را زیر کشت خربزه خارج از فصل می برند.

این مسئول مهمترین مناطق کشت خربزه در تالاب هامون را شمال شهرستان نیمروز و هیرمند برشمرد و ادامه داد: اکنون کشت خربزه در مناطق مختلف تالاب شروع شده و معمولا این کشت در مناطق «چونگ دراز »، «درد دل»، «چونگ یکه» ، «دک گز»، «آل گرگ»، «چونگ اسکندری» و «لورگ باغ» در نیمروز و همچنین بخش هایی از هامون «پوزک» در روستاهای  «سراوانی»، «کوهکن»، «ملادادی»، «گله بچه» و «گمشاد» در شهرستان هیرمند انجام می شود.

نجفی با بیان اینکه کشت خربزه در تالاب هامون اغلب در تیر و مرداد ماه صورت گرفته و برداشت آن نیز از شهریور تا آذر انجام می شود، گفت: با توجه به اینکه اراضی تالاب در مدت چند ماه از سال به زیر آب می رود، علف های هرز، آفات و بیماری ها در این مدت از بین می روند و از فرایند کشت تا برداشت نیاز به استفاده از هیچ سم و علف کشی برای مبارزه با آفات و علف های هرز نیست.

به گفته مدیرکل جهاد کشاورزی استان از هر هکتار از اراضی تالاب هامون حدود پنج تا 10 تن خربزه برداشت می شود که حدود 60 تا 70 درصد آن به صورت خیارک(پشمک) و بقیه به صورت خربزه رسیده برداشت می شود.

وی درباره مزایای کشت خربزه در تالاب هامون بیان کرد: پائین بودن هزینه تولید، کیفیت بسیار بالای محصول تولیدی، مصرف کم انرژی در این نوع زراعت، عدم مصرف مواد شیمیایی، برداشت محصول در خارج از فصل معمول در منطقه از جمله مزایای این محصول است.

این مسئول اضافه کرد: خربزه در تالاب هامون با رطوبت موجود در زمین، به تولید می رسد و هیچگونه آبیاری در رابطه با آن انجام نشده و یا بارندگی در تابستان منطقه صورت نمی گیرد.

شهریور 1ام, 1395 | 0 views | دسته: مجله خبری
برچسب ها:

توضیحاتی در باب نویسنده



افزودن نظر: